Tips voor Veilig printen, scannen en kopiëren

Multifunctional is een verzamelnaam voor apparatuur die over een diversiteit aan functionaliteiten beschikt. Denk hierbij aan functies zoals; kopiëren, printen, faxen, scannen en e-mailen.

Laat geen documenten achter

Maak er bij het kopiëren een gewoonte van dat je altijd kijkt of er geen originelen zijn achtergebleven. Controleer ook altijd wanneer je iets van de printer pakt of het compleet is. Het kan zomaar zijn dat een deel nog niet afgedrukt is, omdat het papier op is. Een collega die het papier bijvult zal dan alsnog jouw afdrukken te zien krijgen.

Laat je niet afleiden

Even snel een telefoon beantwoorden kan er al voor zorgen dat je even vergeet dat je iets aan het printen was. In de tussentijd kunnen de afdrukken in handen komen van medewerkers of derden waarvoor de informatie niet bedoeld is. Zorg dat je bij de printer staat wanneer deze gevoelige informatie aan het afdrukken is.


Met deze oplossing komen jouw afdrukken niet zomaar in handen van derden

Gebruik een beveiligingscode

Sommige multifunctionals beschikken over de mogelijkheid om documenten alleen maar af te drukken nadat eerst de beveiligde pincode van de gebruikers is ingevoerd. Gebruik deze optie bij het printen van gevoelige informatie, zodat alleen in jouw bijzijn de printer de informatie kan afdrukken. Zeker wanneer de printer zich in een andere ruimte bevindt.

Weet waarmee je werkt

Multifunctionals beschikken vaak ook over een functie waarbij je scans direct per e-mail kan verzenden. Cybercriminelen versturen ook malware via e-mail waarbij ze aangeven dat de bijlage het gescande document bevat. Bij het openen van zo’n document met malware kan de computer geïnfecteerd raken. Wanneer je weet met welk merk en type apparatuur er binnen de organisatie gewerkt wordt, kun je ook sneller beoordelen of het betrouwbaar is of niet. Dus let op wanneer iets verzonden is vanaf onbekend merk. Zeker wanneer je weet op welk merk printer de organisatie print, dan weet je al dat het onbetrouwbaar kan zijn.

Geef geen informatie aan derden

Zoals uit de vorige tip is af te leiden, is het voor een crimineel interessant om te weten welke apparatuur er gebruikt wordt. Geef daarom nooit informatie over apparaten die intern gebruikt worden door aan derden.

Printers hebben ook een geheugen

Veel van de moderne printers en zeker de multifunctionals hebben een geheugen. Hiermee kan je vanaf het apparaat zelf een eerder afgedrukt document nogmaals laten afdrukken. Hier heb je het oorspronkelijke bestand niet eens voor nodig. Wees je hiervan bewust of laat de geheugen functionaliteit uitzetten.

Check alle instellingen voor veilig printen thuis en op kantoor.

Aanbevolen producten voor Veilig Printen

 • 5.00 out of 5

  De XC4150 is een compacte multifunctionele kleurenlaserprinter, waarmee je snel kunt printen en scannen. De MFP op werkgroepniveau biedt de prestaties en functies van veel duurdere apparaten. De combinatie van hoogwaardige afdrukkwaliteit, eenvoudig te gebruiken workflow-oplossingen en veelzijdige scanmogelijkheden maken van deze all in one kleurenprinter een veelzijdig apparaat waarmee iedereen uit de voeten kan. Plus- en minpunten: Eerste kleurenpagina geprint in slechts 5,5 seconden Afdruksnelheid van 47 pagina’s per minuut 17,8 cm kleuren touchscreen voor eenvoudige bediening Scannen naar: e-mail, FTP, USB-stick of netwerk

  Document beheer op maat en besparen op printkosten

  Besparen op printkosten? U weet niet hoeveel u nu print of over 3 4 of 5 jaar? Daarnaast betaalt u het liefst ook alleen voor wat u gebruikt en dus niet voor afdrukken die u niet heeft gemaakt? Bent u op zoek naar complete ontzorging van uw document beheer? Dan hebben wij een unieke service voor u met document beheer op maat.

  Installatie en instructie door Lexmarkprinters

  Maak gebruik van onze uitstekende installatie service met instructie en ontdek alle uitgebreide mogelijkheden van uw nieuwe Lexmark printer. Voorwaarden van onze installatie service.

  Vergelijk
 • 0 out of 5

  Profiteer op meer plekken van een uitvoer van maximaal 65 [61] ppm* met de Lexmark XM5365, een multifunctioneel product met functies en prestaties die zelfs toereikend zijn voor grote werkgroepen.

  Document beheer op maat en besparen op printkosten

  Besparen op printkosten? U weet niet hoeveel u nu print of over 3, 4 of 5 jaar? Daarnaast betaalt u het liefst ook alleen voor wat u gebruikt en dus niet voor afdrukken die u niet heeft gemaakt? Bent u op zoek naar complete ontzorging van uw document beheer? Dan hebben wij een unieke service voor u met document beheer op maat.

  Installatie en instructie door Lexmarkprinters

  Maak gebruik van onze uitstekende installatie service met instructie en ontdek alle uitgebreide mogelijkheden van uw nieuwe Lexmark printer. Voorwaarden van onze installatie service.

  Vergelijk
 • 0 out of 5

  De Lexmark XC6152 is de ideale all-in-one printer voor kantoor. Wij laten u graag de Lexmark XC6152 zien. Ten eerste heeft het door ons meest verkochte model van Lexmark een professionele afdruk kwaliteit. Daarnaast maken de hoge snelheid, software en solutions dit de ideale printer voor uw kantoor.

  Vergelijk

Voor meer informatie over veilig printen op Lexmark producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *